Atlaszone uitgelegd

Oorsprong:

Achteraanzicht van de zeven nekwervels

Achteraanzicht van de zeven nekwervels

Bij bijna iedereen bevindt de eerste nekwervel (de atlas) zich niet in de optimale, natuurlijke positie. Dit kan zo zijn vanaf de geboorte, maar ook ontstaan of verergeren door bijvoorbeeld een ernstige val of whiplash. Deze scheefstand van de atlas kan leiden tot een reeks van fysieke en psychische klachten. Op het plaatje, hier rechts, ziet u het achteraanzicht van de zeven nekwervels. Heel klein staan er een 1 en een 2 bij.

1: De achterste boog van de atlas
2: De zijuitsteeksels van de atlas

 

 

Onderaanzicht van atlas en schedel

Onderaanzicht van atlas en schedel

Gevolgen:

Een scheefstand van de atlas verkleint de opening tussen de schedel en de wervelkolom. Hoe groter de vernauwing, hoe meer druk er op het ruggenmerg, de hersenzenuwen en andere zenuwen uitgeoefend wordt. Ook de halsslagaders, andere bloedvaten en lymfevaten kunnen door de vernauwing constante druk ondervinden.

De foto links toont de schedel van onderaf. Het is duidelijk te zien dat de atlas te ver naar links geroteerd staat, waardoor een vernauwing van de opening tussen de schedel en de wervelkolom optreedt. Daarnaast staat de atlas aan de linkerzijde naar boven gekanteld, en aan de rechterzijde iets naar beneden.

 

De symptomen:

skelet

skelet

De atlas draagt niet alleen de schedel maar speelt ook een centrale rol in de ophanging, balansen controle van de wervelkolom en van het gehele skelet.

Een atlas die uit positie is, kan ernstige verstoringen en veranderingen in het lichaam veroorzaken die onder andere kunnen leiden tot compensaties in de lichaamshouding. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, rugpijn, spit, hernia, scoliose, pijn in het heupgewricht, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, kniepijn en beenlengteverschil door bekkenscheefstand.

De atlas draagt niet alleen het hoofd maar kan, als hij niet in de juiste positie staat, verantwoordelijk zijn voor veel verstoringen en klachten in het hele lichaam, zoals een scheef bekken, chronische hoofdpijn, of nekklachten.

Een proces van zelfgenezing en regeneratie:

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichamelijke evenwicht zich weer herstellen. Het lichaam begint beter te functioneren en een waardevol proces van regeneratie en zelfheling wordt in gang gezet. Na de Atlaszone behandeling zullen ook andere natuurlijke geneeswijzen, behandelingen en therapieën effectiever zijn.

Het lichaam (de lichaamscellen en organen) regenereert, maar dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. De mate waarin en de snelheid waarmee het herstel plaatsvindt, is afhankelijk van de fysieke en psychische conditie van het individu. Iedereen reageert anders op de atlascorrectie. Gezondheidsklachten zullen bij de één relatief snel en opvallender herstellen, terwijl het bij een ander meer tijd vraagt.

Na de atlascorrectie kan het lichaam meer optimaal gaan functioneren. Meteen na de behandeling of in de weken of maanden daarna kunnen meer of minder sterke reacties merkbaar zijn. Dit is een teken dat het lichaam volop bezig is met het proces van regeneratie. Er kunnen reacties optreden als (grote) vermoeidheid, en spierpijn in nek, rug en lendenen door aanpassing aan de verbeterde houding. Ziektes die men eerder heeft gehad en die niet volledig zijn ‘uitgeziekt’, kunnen opnieuw kortstondig opkomen om vervolgens voorgoed te verdwijnen. Luister dus goed naar wat er gebeurt in het lichaam en probeer het proces van zelfgenezing te ondersteunen met regelmatige massages van nek en rug en/of het nemen van warme (thermaal) baden.

Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden wel dat ze vanzelf een rechte natuurlijke lichaamshouding aannemen, en dat hun beide benen weer even lang zijn. Vaak kan men ook beter omgaan met stress en beter richting geven aan zijn of haar leven. Ook het immuunsysteem wordt sterker, maar ook de hormoonhuishouding en emoties kunnen meer in balans komen. Mensen ervaren een gevoel van openheid en algemene balans.

Preventie:

De Atlaszone behandeling maakt een gezonder leven mogelijk, maar moet niet gezien worden als een wondermiddel tegen allerlei kwalen. Het is eerder een basisvoorwaarde voor het optimaliseren van het zelfgenezende vermogen van het lichaam, zodat het zijn potentieel volledig kan gaan benutten. Hiermee is deze methode bovenal preventief en zou daarom eigenlijk zo vroeg mogelijk moeten worden toegepast.

De Atlaszone behandeling is geschikt voor alle leeftijden. Toepassing bij kinderen kan hen helpen om gezonder op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen

 

Save

Save