AtlasPROfilax® behandeling

AtlasPROfilax® is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Dit gebeurt door middel van een neuromusculaire massage.

Bij het eerste consult zal er allereerst een diagnose plaatsvinden. Door middel van een tiental verschillende manuele tests wordt gekeken naar de relatie tussen de schedel, atlas en tweede nekwervel. Ook wordt gekeken naar de effecten daarvan op de rest van het lichaam en gerelateerd aan de klinische klachten van de patiënt.

Tijdens de AtlasPROfilax® behandeling krijgt de Atlas de ruimte om naar zijn meest  optimale positie terug te gaan, hetgeen een positief effect heeft op de rest van de ruggenwervels en het bekken.

Met deze AtlasPROfilax® methode wordt de atlas veilig, zonder manipulatie van de wervels behandeld. Normaal gesproken is één behandeling voldoende. Een controle behandeling met een aanvullende ondersteuning van het natuurlijke genezingsproces is echter van essentieel belang. Hierbij wordt de stand van de atlas gecontroleerd en krijgt u een aanvullende behandeling met adviezen hoe het verdere genezingsproces te ondersteunen.