Slapeloosheid

Algemeen

Volgens onderzoekers staan slaapstoornissen op de derde plaats in de top 10 van gezondheidsklachten. De onderzoekers vergeleken dit met 1987 en er bleek een forse toename aan slaapproblemen, van 16% naar 24%.
Slaapgebrek of een verschoven slaap-waakpatroon kan zorgen voor verminderde concentratie en kan het dagelijks functioneren flink aantasten. Volgens onderzoekers1 zijn slechte slapers vier maal zoveel betrokken bij auto ongelukken, hebben ze meer gezondheidsklachten en tevens een hogere sterftekans dan goede slapers. Daarnaast wordt er door de onderzoekers een relatie gelegd tussen slaapklachten en depressies.

Hoe biedt Atlaszone een oplossing?

De methode van Atlaszone zorgt in veel gevallen voor een reset van de bovenste nekwervels. Hierdoor wordt de ‘stress’ die in dat gebied aanwezig is geneutraliseerd. Veelal ontstaat er dan spontaan een ongekende ontspanning boven in de nek, direct onder de schedel.
Dit bewerkstelligt bij de meeste patiënten een inhaalslag in het slapen. Een slaap die echt vermoeidheid oplost. Meestal gaan mensen daarna ook veel meer dromen, ook een teken van het oplossen van spanningen en vermoeidheden.

Ervaringen na Atlaszone

Ik slaap regelmatig sneller in en wordt minder snel wakker. Ook mijn motoriek is verbeterd (fietsen, lopen, klimmen gaat beter). Ook heb ik meer energie, ben minder snel moe en hangerig. D. B. uit Dordrecht.

Het resultaat van de eerste sessie is dat ik beter slaap, ook zijn mijn liesklachten weg! Mijn nek voelt losser aan en mijn hoofdpijn is weg! M.L. uit Schiedam

Wat is Atlaszone?

Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

Atlaszone is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

Meer over de Atlaszone behandeling klik hier.

Wat is Atlaszone NIET?

Tijdens een Atlaszone behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Literatuur

  1. www.tijdschriftdepsycholoog.nl/assets/sites/6/Oosterhuis-A.-Klip-E.-2006.-Slaapklachten-voor-de-psycholoog.-De-Psycholoog-7-8-386-390..pdf