Rugpijn na motorrijden

Algemeen

Naar schatting heeft  80 – 90% van de mensen op enig moment in het leven wel eens last van de rug. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie1 is het dan ook een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld.

Rugklachten ontstaan vaak door een lange tijd in een ongemakkelijke houding te staan of zitten. Omdat motorrijders vaak lange dagen betrekkelijk inactief in een slechte zithouding zitten, vergroot dit de kans op rugklachten. De lage rugspieren kunnen verkrampen en de tussenwervelschijven kunnen overbelast raken. Als gevolg van een verkramping vormt het lichaam een star geheel met de motor en worden schokken minder goed opgevangen. Daarnaast kunnen de spieren en gewrichtsbanden zwaar worden belast door deze houding.

Hoe biedt Atlaszone een oplossing voor rugpijn na motorrijden?

Scheefstand van de atlas werkt vaak als een domino effect op de rest van de wervelkolom waardoor de hele wervelkolom wordt belast. Dit kan rugpijn veroorzaken en bekkenscheefstand. Behandeling van alleen de lage rugpijn lost vaak de klachten niet op. Als met behulp van de Atlaszone methode het gebied rond de atlas wordt behandeld, is een van de eerste oorzaken van rugpijn weggenomen.

Ook vindt er door deze behandeling een verandering in de houding en positie van het lichaam plaats.

Meer over de Atlaszone behandeling klik hier

Wat is Atlaszone?

Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

Atlaszone is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

Wat is Atlaszone NIET?

Tijdens een Atlaszone behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Voor meer algemene informatie over chronische rugpijn klik hier.

Literatuur

  1. http://www.nvvn.org/patienteninfo/rug-pijn.php.