Motoriek kind verbeteren

Algemeen

Motorische problemen, zoals een houterig/onhandig voortbewegen of vaak vallen, zijn van invloed op het dagelijks functioneren. Deze problematiek wordt over het algemeen duidelijk in de kindertijd. De motorische taken die de omgeving verwacht, blijken nog niet haalbaar voor het kind. Dit kan voor allerlei problemen zorgen.

Naast het kunnen voortbewegen en dingen kunnen pakken en vasthouden is motoriek bijvoorbeeld nodig voor het uiten van emoties en spreken. Als gevolg van motorische problemen kunnen ook sociaal-emotionele problemen ontstaan. Doordat kinderen anders bewegen en/of niet mee kunnen komen met leeftijdsgenoten, kunnen zij zich bijvoorbeeld buitengesloten voelen, gepest worden en een negatief zelfbeeld ontwikkelen.
Problemen in de fijne- en grove motoriek kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld een lichamelijke afwijking, medische problemen of een andere aanwezige stoornis.

Hoe verbetert Atlaszone de motoriek van uw kind

Atlaszone brengt een diepe ontspanning teweeg in de belangrijke spieren van het hoog-cervicale gebied. Door de vele verbindingen van het bindweefsel dat door het hele lichaam werkt, komt door de behandeling meestal een diepe ontspanning in álle spieren van het gehele lichaam. Patiënten die behandeld zijn merken dit meteen op, zoals heel ontspannen schouders, een ontspannen bekken en minder belasting bij de knieën en de voeten. Kinderen die vooral op de voorvoet lopen, zetten vaak direct na de behandeling van Atlaszone meteen hun gehele voet op de grond.

Een zeer autistich meisje van 17 jaar die door de Atlas behandeling opmerkelijk goed vooruit ging. Onmiddellijk na de behandeling begon ze prachtig te tekenen, iets wat ze daarvoor niet deed.

Een zeer autistich meisje van 17 jaar die door de Atlas behandeling opmerkelijk goed vooruit ging. Onmiddellijk na de behandeling begon ze prachtig te tekenen, iets wat ze daarvoor niet deed.

Beginnende stapjes, een maand na behandeling.

Kindje: beginnende stapjes, een maand na behandeling. Iets wat ze voor de behandeling niet kon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Atlaszone?

Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

Atlaszone is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

Meer over de Atlaszone behandeling klik hier

Wat is Atlaszone NIET?

Tijdens een Atlaszone behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Save

Save

Save

Save

Save