Beperking in het draaien van het hoofd

Algemeen

De nek is een complex systeem van spieren, banden, wervels, zenuwen en bloedbanen. Deze complexiteit, en het feit dat de nek continu wordt gebruikt voor het draaien en bewegen van het hoofd, maakt de nek zeer kwetsbaar voor letsel. Uit onderzoek blijkt dat nekklachten, naast rugklachten, het meeste voorkomen.

Moeite met het draaien van de nek kan voor veel problemen in het dagelijks leven zorgen, denk bijvoorbeeld aan autorijden en fietsen.  De oorzaak wordt gezocht in het onwillekeurig verkrampen van spieren in de nek. Deze verkramping kan ontstaan door  verschillende oorzaken

  • Een slechte lichaamshouding is een veel genoemde oorzaak (nekpijn komt bijvoorbeeld meer voor bij mensen die een groot deel van hun werkdag aan een bureau zitten in een ‘voorovergebogen’ positie).
  • Daarnaast kan moeite met het draaien van het hoofd ook een gevolg zijn van een geblokkeerde nekwervel.

Hoe biedt Atlaszone een oplossing?

Atlaszone biedt in praktisch alle gevallen een permanente oplossing voor een beperking van het draaien van het hoofd. Het blijkt dat het moeilijk draaien van het hoofd veelal voortkomt uit een draaiing  en kanteling van de atlas. Door de specifieke neuro-musculaire massage die de methode van Atlaszone gebruikt, wordt dit probleem in één sessie meestal definitief opgelost.

Vrijwel direct na de eerste behandeling kan duidelijk worden gemerkt dat het draaien van het hoofd naar beide kanten weer soepel verloopt. Deze versoepeling blijft bijna altijd ook op langere termijn.

Ervaringen na Atlaszone

Mijn nek is soepel, alsof hij gesmeerd is, mijn rug is losser en ik loop moeiteloos rechtop. Ik voel me dichter bij mezelf en ben beter geaard, sta steviger op de aarde. (Vrouw, 65 jaar, Castricum)

Na de behandeling heb ik veel meer bewegingsvrijheid in de nek, en is de pijn weg. Ik kan mijn hoofd verder draaien waardoor ik beter kan zien tijdens het autorijden. De pijn in de nek tijdens het werken aan tafel is nog niet weg, maar wel minder geworden. Ik slaap beter en dit zonder pijn of stijfheid. (Vrouw, 35 jaar, Deventer)

Wat is Atlaszone?

De hoogste nekwervel, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht. Dit gebied is grotendeels onbegrepen. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

Atlaszone is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

Door de specifieke behandeling van Atlaszone worden deze spiergroepen tot ontspanning gebracht en de bloedtoevoer naar dit hele gebied bevorderd.

Meer over de Atlaszone behandeling klik hier

Wat is Atlaszone NIET?

Tijdens een Atlaszone behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.