Gevoelloosheid en tintelingen

Algemeen

Gevoelloosheid en tintelingen in handen of voeten zijn abnormale gevoelens welke vaak voorkomen. Deze klachten kunnen veelal niet direct aan een oorzaak gekoppeld worden. Vaak is de oorzaak onbekend. Soms is verder onderzoek nodig wanneer de klacht het dagelijks leven belemmert, en vaak kan ook dan de oorzaak niet worden gevonden

Tintelingen en gevoelloosheid kunnen het gevolg zijn van overbelasting en/of onderbelasting van de hand. Doordat de hand/ pols te lang in een ‘verkampte’ houding wordt gehouden, kan de zenuw naar de hand knel gaan zitten en tintelende handen veroorzaken.

Er kan lokale druk op een zenuw bestaan, wat kan leiden tot klachten in bepaalde gebieden die door deze aangedane zenuw worden aangestuurd. De betrokken spieren kunnen hierdoor spierzwakte, spierafname en trekkingen vertonen.
Meerdere oorzaken kunnen zorgen voor druk op zenuwen, zoals het Carpaal tunnelsyndroom, waarbij de nervus madianus (de zenuw die de wijsvinger aanstuurt) wordt bekneld. De zenuw kan door de beknelling niet goed meer communiceren met de hersenen, met tintelingen als gevolg.
Een ‘slapende’ of tintelende ledematen kunnen ontstaan door druk op een zenuw vanuit de nek. Vanuit de nek, ook wel het cervicale gebied genoemd, lopen veel verschillende zenuwen door het hele lichaam. Iedere zenuw beïnvloedt een stukje van de ledematen, het ligt dus aan de locatie van de beknelling in welk stukje tintelingen of gevoelloosheid voorkomt.
Gevoelloosheid of tintelingen kunnen daarnaast ook een symptoom zijn van een nekhernia, artrose of een wervel blokkade.

Hoe biedt Atlaszone een oplossing?

Het gebied rond de eerste nekwervel wordt meestal niet onderzocht omdat aangenomen wordt dat als daar iets mis is, de persoon meteen verlamd raakt of zelfs dood neervalt. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas, simpelweg omdat er niet vaak een vraagstelling komt van een specialist over dit gebied. Echter, steeds meer wordt duidelijk dat het gebied rond de atlas en de draaier een cruciale rol speelt in het algemeen welbevinden van het individu.
Onderzoek van dr. Seibel uit Duitsland en dr. Laguna uit Mexico heeft uitgewezen dat bij het overgrote deel van een grote groep mensen de atlas geroteerd staat en ook gekanteld is. Bij sommige mensen geeft dit geen merkbare symptomen. Bij anderen kan het bijvoorbeeld na een ernstige val of een ongeluk, maar ook spontaan, subtiele veranderingen teweegbrengen die de oorzaak blijken te zijn van onverklaarbaar ongemak, zoals zenuwpijnen alsmede tintelingen en gevoelloosheid in de ledematen. Een correctie van het hoog-cervicale gebied geeft in zulke gevallen onmiddelijke verlichtingen en vaak blijvende verbetering in de symptomen.

Ervaringen na Atlaszone

Ik heb rust op de borst (geen geprikkeld/gejaagd gevoel meer). Iets afname tinteling in mijn handen en voeten. Ook heb ik een minder pijnlijke nek. (Man, 56 uit Den Haag)

Wat is Atlaszone?

Atlaszone is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt.

In deze methode worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen. Deze spieren houden het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd, in positie. De neuro-musculaire massage die gebruikt wordt tijdens deze behandeling, put de spieren in het hoog-cervicale gebied dusdanig uit dat zij ‘loslaten’ waardoor de atlas de gelegenheid krijgt zich in een optimale positie te plaatsen. De ‘wringing’ in de ligamenten, de spieren en de weefsels rond de atlas wordt door deze methode opgeheven en er vindt een zogeheten ‘re-set’ plaats die veelal ervaren wordt als een ‘bevrijding’.

Meer over de Atlaszone behandeling klik hier.

Wat is Atlaszone NIET?

Tijdens een Atlaszone behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.