Chronische vermoeidheid

Algemeen

Volgens de richtlijn Chronische Vermoeidheid (2013)1 kan chronische vermoeidheid (CVS/ME) worden gedefinieerd als:

Vermoeidheid die onverklaarbaar is, continu aanwezig of vaak terugkeert. De vermoeidheid is niet het resultaat van voortdurende belasting en wordt niet duidelijk minder door rust. Het gevolg is dat er veel minder energie aanwezig is voor werk, studie, sociale of persoonlijke activiteiten.

Daarnaast komen ten minste vier van de volgende symptomen voor:

  • verminderd kortetermijngeheugen of concentratievermogen
  • Keelpijn
  • gevoelige lymfeklieren
  • spierpijn,
  • pijn in verschillende gewrichten zonder zwelling of roodheid,
  • hoofdpijn die qua vorm, patroon en ernst nieuw is,
  • slaap waar de patiënt niet van uitrust,
  • na inspanning een malaise-gevoel dat langer dan 24 uur aanhoudt

Deze symptomen van chronische vermoeidheid blijven minstens zes achtereenvolgende maanden aanwezig of keren gedurende deze periode steeds weer terug, en waren er niet voordat de vermoeidheid begon.

Uit onderzoek1 blijkt dat de zorg voor patiënten met chronische vermoeidheid (CVS) wordt belemmerd door negatieve stigmatisering door hulpverleners. Hulpverleners zouden de waarheid en betrouwbaarheid van de beschrijving van symptomen ter discussie stellen.

Dit maakt het voor cliënten met chronische vermoeidheid (CVS) lastig om de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Hoe biedt Atlaszone een oplossing voor chronische vermoeidheid?

De methode van Atlaszone zorgt in veel gevallen voor een reset van de bovenste nekwervels. Hierdoor wordt de ‘stress’ die in dat gebied aanwezig is geneutraliseerd. Veelal ontstaat er dan spontaan een ongekende ontspanning boven in de nek, direct onder de schedel.

Dit bewerkstelligt bij de meeste patiënten een inhaalslag in het slapen. Een slaap die echt vermoeidheid oplost. Meestal gaan mensen daarna ook veel meer dromen, ook een teken van het oplossen van spanningen en vermoeidheden.

Ervaringen na Atlaszone

Mijn gehoor is nu goed. Ik heb veel meer uithoudingsvermogen. Ik voel me lekker en heb veel meer zelfvertrouwen. Ben blij dat ik deze behandeling heb ondergaan. (Vrouw, 59 jaar, Heerhugowaard)

Kwaliteit van het leven holt vooruit. Veel vrolijker! Kan bijna niet geloven dat na 2 behandelingen, mijn pijn en ongemakken na 40 jaar eindelijk zijn verdwenen. (Vrouw, 56 jaar)

Direct na de correctie voelde ik me meer geaard. Later op de dag kwamen er veel emoties los, ik had daar weinig grip op. De eerste nacht na de correctie heb ik lang wakker gelegen doordat ik mijn lichaam van binnen op zijn plek voelde vallen. Herschikken. De dagen en weken erna had ik veel slaap nodig. Nu kan ik zeggen dat ik veel gemakkelijker een goede houding aanneem, dat ik veel meer ontspannen ben en dat hoofd en lichaam weer samenwerken. (Vrouw, 27 jaar, Groningen)

Wat is Atlaszone?

Het gebied rond hoogste nekwervel, C1, ook wel de atlas genoemd, krijgt in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht, en is grotendeels een onbegrepen gebied. Zelfs in de radiologie is men weinig vertrouwd met het gebied rondom de atlas.

Atlaszone is een methode die ontwikkeld is door de Zwitser René Claudius Schümperli. Hij heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die het gebied rondom de atlas op een veilige manier behandelt. Hierbij worden met name de verschillende korte spiergroepen behandeld die direct onder de schedel liggen en het gebied rondom de atlas inclusief het hoofd in positie houden.

Meer over de Atlaszone behandeling klik hier

Wat is Atlaszone NIET?

Tijdens een Atlaszone behandeling wordt de Atlas niet gemanipuleerd of gekraakt. Het is een volkomen ongevaarlijke methode. Wereldwijd zijn reeds meer dan twee miljoen mensen behandeld. Het is een neuromusculaire massage, die overigens niet voor iedereen pijnloos is.

Literatuur

  1. www.diliguide.nl/document/3435/chronisch-vermoeidheidssyndroom.html